Medarbetare till Bellman Group

VSM söker Affärsområdeschef – entreprenad

VSM är ett entreprenadmaskinsföretag med verksamhet i Norden, främst Sverige och Norge. Våra kunder är byggbolag som behöver hjälp med olika typer av schaktarbeten som kräver maskiner som är för stora för att gå på allmän väg. Tillsammans med underentreprenörer sätter VSM Entreprenad dagligen 300 maskiner i arbete, vilket gör oss till en av Sveriges största maskinentreprenörer. VSM omsätter ca 700 MSEK och verksamheten utgår från Kallhäll. www.vsmentreprenad.se

Sedan 2018 ingår VSM i Bellman Group. Bellman Group har ett heltäckande erbjudande inom bergsprängning, schaktning, transport och masshantering. Det breda erbjudandet är attraktivt för kunderna och samarbetet mellan dotterbolagen är väldigt gynnsamt. Koncernen har huvudkontor i Solna och sysselsätter cirka 425 anställda och cirka 1 000 underentreprenörer. Under 2020 omsatte koncernen 1,7 miljarder kronor. www.bellmangroup.se

Vi fortsätter att växa med god lönsamhet och söker nu en skicklig ledare från entreprenadbranschen som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Vi är en av Sveriges största maskinentreprenörer och har lyckats behålla en entreprenöriell kultur med korta beslutsvägar där vi värnar om våra medarbetare. Att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och ges goda förutsättningar att utvecklas är en självklarhet för oss. Om du trivs i ett framåtlutat företag där idéer kläcks på förmiddagen och verkställs på eftermiddagen kommer du känna dig som hemma i detta sällskap.

Om rollen  

Som affärsområdeschef blir du en av våra nyckelpersoner. Du leder, planerar och samordnar affärsområdet entreprenad som står för nästan halva vår omsättning. Vi har siktet inställt på fortsatt tillväxt och ditt ansvar blir att säkerställa inflödet av affärer och samtidigt säkerställa optimal bemanning och god kvalitet. I rollen som Affärsområdeschef leder du sex arbetsledare som har full koll på den dagliga driften.

Du jobbar både operativt i ledarskapet med att coacha, stötta och utmana medarbetarna men också med strategiska frågor kring affärer, organisations- och ledningsfrågor. Du rapporterar till VD och har ett nära samarbete med övriga affärsområdeschefer.

I rollen ingår bl. a:

  • Ansvar för affärsområdets lönsamhet
  • Bygga relationer med kunder och göra affärer
  • Coacha, stötta och motivera medarbetarna och ge dem förutsättningar att lyckas i sina roller
  • Ingå i VSM:s affärsgrupp tillsammans med VD och övriga affärsområdeschefer

Vår kandidat 

Vi söker en medveten ledare med lika stark affärskänsla som stort människointresse. Vi tror att du: 

  • Är en tydlig och skicklig ledare som framgångsrikt arbetat med entreprenadmaskiner.
  • Drivs av att bygga relationer och att göra bra affärer.
  • Har god organisations- och planeringsförmåga och kan identifiera aktiviteter som behöver vidtas för att uppnå satta mål.
  • Har goda kunskaper inom entreprenadjuridik.

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är nyfiken, prestigelös, social och har en massa energi. Du trivs bäst i entreprenörsdrivna företag och fartfyllda miljöer och mångfacetterade dagar. Du ser potential till affärer och har en möjlighetsorienterad approach. Du triggas av att nå uppsatta mål samt att inspirera dina medarbetare till att göra detsamma.

Ansökan 

Vi samarbetar med Consensus. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Ahlin 070-374 34 94 och Carl Niordson 072-090 80 77. Din ansökan registrerar du på www.consensus.nu så snart som möjligt, dock senast den 8 augusti.

Välkommen!